Proč si dát Müsli tyčinky naslano?

9 tyčinek = 9 výhod

1. Mají vysoký obsah vlákniny, která reguluje trávení tuků a jiných sacharidů. Navyšuje objem stravy a je živinou pro mikrobiální flóru v trávicím traktu, působí tedy jako tzv. prebiotikum. Nejvýznamnějším faktem je zde ovšem přítomnost betaglukanů, jež umí stimulovat náš imunitní systém, umí snížit cholesterol v krvi a působí jako antioxidant.

2. Tyčinky jsou pečené, nikoli slepené sirupem.

3. Obsahují mnoho bílkovin. Ty jsou důležité pro správný vývoj kostí a svalů a lidské tělo je musí doplňovat, jelikož si je nedokáže ukládat.

4. Zasytí vás nadlouho. Složité sacharidy se v trávicím traktu uvolňují do formy energie postupně a díky tomu budete sytí delší dobu. Pečlivě jsme zvažovali ideální porci a zvolili jsme 9 tyčinek (55 gramů). Pochutnáte si, ale nepřejíte se.

5. Z tyčinek vás nebude nadýmat. Čočka, kterou jsme do výrobku použili, je KLÍČENÁ. Čočku jsme tedy namočili do vody, tak jako to děláte doma.

6. Nic vám neulpí na rukou a pochutnáte si. Müsli tyčinky jsou ideální svačinkou i do letního horka či zimního mrazu. Extrémní podmínky jim nevadí.

7. Koupili jste výrobek české firmy, vyrobený českými lidmi.

8. Ideální do auta, do práce, ke sportu, na výlet, k vínu či pivu

9. Koupí tyčinek přispíváte na přírodu. Naše firma obnovuje přírodu pro budoucí generace. Budujeme mokřadní biotopy, staráme se o obojživelníky, hmyz, byliny. Na našich loukách se prohání divocí koně, rozloha námi spravovaných lokalit dosahuje již úctyhodných 70 hektarů. Více se dočtete na natura.semix.cz

Fascinující betaglukany

Betaglukany jsou rozpustná vláknina. Jde o biologicky aktivní látky (polysacharidy), které podporují imunitu a dobré trávení. Oves je bohatým zdrojem ve vodě rozpustných betaglukanů.

betaglukan struktura

Struktura betaglukanu

Účinky betaglukanů

Konzumace betaglukanů pomáhá udržovat normální hladiny cukru a cholesterolu v krvi. Je výborný pro prevenci cukrovky II. typu a kardiovaskulárních chorob.

Poměrně velké molekuly nerozpustných betaglukanů se vážou na receptory na povrchu bílých krvinek ve stěně tenkého střeva. Tím dochází ke stimulaci buněčné nespecifické imunity (makrofágů), společně s probiotiky působí betaglukany příznivě na správné mikrobiální osídlení a funkci trávicí soustavy.
Nejnovější výzkumy naznačují i možné protirakovinné a protiinfekční účinky betaglukanů, možnosti použití při léčbě ozáření a alergií.

Pro porovnání uvádíme tabulku obsahu betaglukanů také v jiných typech běžně konzumovaných obilovin:

Plodina Obsah betaglukanu v zrnu (%)
pšenice 0,2-2,0
žito 0,2-2,0
neloupaná rýže 1,0-2,0
oves 3,2-6,8
ječmen 3,0-7,0

V dnešní době je oves považován za potravinu a zároveň léčivý prostředek. Je daleko bohatší na bílkoviny a tuky než jiné obilniny. Také je vydatným zdrojem vitaminu E, některých vitaminů skupiny B a minerálů, zvláště zinku a křemíku, díky němuž zpevňuje kosti.
O ovsu je známo také to, že podporuje duševní vnímavost, aktivuje hnací sílu a hřeje organismus. Oves zkrátka považujeme za superpotravinu.

Správná funkce imunitního systému však záleží na dalších mnoha faktorech. Celkové zdraví člověka a samozřejmě i imunitní systém je výrazně ovlivňován správnou funkcí trávicího ústrojí, resp. mikroflórou žijící ve střevech. Mikroflóra ve střevech se označuje souhrnným názvem mikrobiom.

Mikrobiom